Grafieken in Dynamics 365 CRM

Grafieken zijn een krachtige manier om CRM-data te visualiseren en te begrijpen. Of je nu een professionele data-analist bent of gewoon geïnteresseerd bent in het analyseren van gegevens, grafieken bieden een gemakkelijke en effectieve manier om inzicht te krijgen.

Eén van de grootste voordelen van grafieken is dat ze kunnen worden gebruikt om CRM-views verder te filteren. Dit betekent dat je op een specifiek onderdeel van de data kunt inzoomen en meer gedetailleerde informatie kunt bekijken. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten hoe een bepaald segment van de markt presteert, of als je de gegevens wilt vergelijken tussen verschillende tijdsperioden.

Er zijn veel verschillende soorten grafieken die je kunt gebruiken om views te filteren. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Lijndiagrammen
  • Staafdiagrammen
  • Taartdiagrammen
  • Pipelinediagrammen

In deze blog zullen we kijken naar een voorbeeld van hoe een grafiek kan helpen bij het verkrijgen van inzicht in Accounts en Verkoopkansen.

Voorbeeld 1: Inzicht in Accounts
Stel je voor dat je een bedrijf hebt dat software verkoopt aan verschillende branches in verschillende regio’s. Je wilt weten welke branche en welk rayon de meeste actieve accounts heeft, zodat je je doelgroepselectie kunt optimaliseren en gerichte marketingcampagnes kunt voeren. Een grafiek kan je helpen deze informatie snel en gemakkelijk te begrijpen. Hieronder zie je een voorbeeld van een grafiek die de actieve accounts per branche en per rayon weergeeft.

Uit deze grafiek kunnen we verschillende inzichten halen. Zo kunnen we zien dat de Zorg-branche het grootste aantal actieve accounts heeft en dat de regio Zuid de meeste actieve accounts heeft. Daarnaast kunnen we ook zien dat er enkele branches zijn met weinig tot geen actieve accounts, zoals de Branche overheid. Dit kan een kans zijn om meer marketinginspanningen te richten op deze branche om nieuwe klanten aan te trekken.

Voorbeeld 2: Inzicht in de Pipeline
Als ondernemer of verkoper is het essentieel om inzicht te hebben in je verkooppipeline om je verkoopactiviteiten te kunnen managen en te optimaliseren. Een verkooppipeline is de reeks stappen die een potentiële verkoopkans doorloopt om uiteindelijk een order te worden. Een pipeline beheren kan echter lastig zijn als je niet de juiste tools en inzichten hebt. In deze blog zullen we kijken naar een voorbeeld van hoe een grafiek kan helpen bij het verkrijgen van inzicht in de pipeline.

Stel je voor dat je een bedrijf hebt dat bouwonderdelen verkoopt en je hebt een verkooppipeline met verschillende stadia, zoals Leads, Prospects en Offertes. Je wilt weten hoeveel verkoopkansen er in elk stadium van de pipeline zitten en wat de waarde van de deals in elke fase is, zodat je je verkoopactiviteiten effectiever kunt managen. Een grafiek kan je helpen deze informatie snel en gemakkelijk te begrijpen. Hieronder zie je een voorbeeld van een grafiek die de verkooppipeline met status en waarde weergeeft.

Uit deze grafiek kunnen we verschillende inzichten halen. Zo kunnen we zien dat er in het stadium van Leads meer zijn dan in de andere stadia. Dit kan nuttig zijn bij het bepalen op welke leads of prospects je moet focussen op en welke verkoopstrategieën je moet inzetten om deze verkoopkansen binnen te halen.

Conclusie:
Deze grafieken zijn slechts enkele voorbeelden van hoe grafieken je kunnen helpen om inzicht te krijgen in je accountverdeling en verkooppipeline. Of je nu een ondernemer, marketeer, data-analist of verkoper bent, grafieken zijn een krachtig hulpmiddel om je om gegevens te visualiseren, te begrijpen en verkoopactiviteiten te managen en te optimaliseren. Ze kunnen je helpen om betere beslissingen te nemen en je bedrijf te laten groeien.

Vragen over grafieken binnen CRM?
Wilt u meer weten over grafieken of ons een aantal grafieken laten maken neem dan contact op met ACI middels e-mail aan info@aci.nl of bel +31 345 58 70 50.

Gratis Demo?

Plan een vrijblijvende demo in met onze Microsoft Dynamics 365 CRM-experts.

Anderen bekeken ook

Niets missen over ACI? Volg ons op LinkedIn.