Integratie tussen Microsoft Dynamics CRM en MailChimp

Microsoft Dynamics CRM wordt onder andere gebruikt voor het binnenhalen en behouden van klanten. Een van de vele mogelijkheden om dit te doen, is door maandelijks of per kwartaal een mailing naar uw klanten te sturen over bijvoorbeeld nieuwe projecten, bepaalde updates of klantenervaringen. MailChimp is hier zeer geschikt voor en bovendien gratis.

De voordelen van MailChimp

Mailchimp is een gratis web-programma waarmee u eenvoudig nieuwsbrieven kunt maken en versturen. De eenvoud zit hem in de basis templates die u gemakkelijk aan uw eigen huisstijl kunt aanpassen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw nieuwsbrief naar verschillende doelgroepen (ook wel lijsten genoemd) te sturen en kunt u achteraf interessante statistieken bekijken, zoals hoeveel mensen de nieuwsbrief geopend hebben, hoeveel er is doorgeklikt, waar de lezers vandaan komen, etc.

MailChimp in combinatie met Microsoft Dynamics CRM

Om te zorgen dat u nog effectiever te werk kunt gaan, is er een koppeling tussen Microsoft Dynamics CRM en MailChimp, ook wel PowerMailChimp genoemd. Hiermee kunnen de gebruikers van Microsoft Dynamics CRM direct vanuit het CRM systeem e-mailcampagnes versturen. Het grootste voordeel hiervan is dat bestaande accounts, klanten en leads uit het CRM systeem gebruikt kunnen worden voor de verzendlijst van de mailing. Dit betekent dat uw mailing terechtkomt bij personen die iets met uw bedrijf hebben. Als u daarnaast zorgt dat uw klantgegevens up-to-date zijn, voorkomt u dat de mailing naar onjuiste e-mailadressen wordt verstuurd. Een ander voordeel van PowerMailChimp is dat de statistieken van de mailing direct in het CRM systeem verwerkt worden. Zo registreert PowerMailChimp welke klanten de nieuwsbrief gelezen hebben, eventueel hoe vaak en of ze ergens op geklikt hebben. Dankzij de koppeling met Microsoft Dynamics CRM heeft u de contactgegevens van alle klanten altijd bij de hand en kan er direct contact worden opgenomen. Alle data kan vervolgens gebruikt worden om meer strategische en effectievere e-mailmarketingcampagnes te ontwikkelen en dat heeft vervolgens een positief effect op de marketing van uw bedrijf.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de koppeling tussen MailChimp en Microsoft Dynamics CRM en de mogelijkheden die het u biedt? Neem dan contact met ons op.

Gratis Demo?

Plan een vrijblijvende demo in met onze Microsoft Dynamics 365 CRM-experts.

Niets missen over ACI? Volg ons op LinkedIn.

- Gratis & Vrijblijvend -Dynamics 365 CRM uitproberen?

Je bent er bijna!Wie mogen we gratis toegang geven?