Wat is het beste gratis CRM systeem: Een overzicht

In de wereld van Customer Relationship Management (CRM) systemen, is het vinden van een gratis optie natuurlijk ook altijd de moeite waard. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar manieren om kosten te besparen terwijl ze hun klantrelaties willen versterken.

Elk systeem biedt eigen voordelen en nadelen en kan juist beter of minder geschikt zijn voor jouw organisatie. Terecht dat je je dan de vraag stelt: Maar wat is het beste gratis CRM systeem voor jouw situatie? Laten we deze vraag verder onderzoeken.

1. HubSpot CRM

HubSpot CRM is een veelgeprezen gratis optie. Het biedt krachtige functies voor contactbeheer, e-mailmarketing en rapportage. Bovendien integreert het naadloos met andere HubSpot tools voor marketing en verkoop. Het is een geweldige keuze voor kleine bedrijven die hun klantenbestand willen beheren zonder te betalen voor software.

Voordelen HubSpot CRM:

 • Gebruiksvriendelijk: HubSpot CRM staat bekend om zijn intuïtieve interface, wat het gemakkelijk maakt voor teams om snel aan de slag te gaan.
 • Uitgebreide integraties: Het biedt naadloze integraties met andere HubSpot-tools, zoals marketingautomatisering, wat de algehele efficiëntie van je team kan verhogen.

Nadelen HubSpot CRM:

 • Beperkte geavanceerde functies: De gratis versie mist geavanceerde CRM-functies, zoals geavanceerde rapportage en workflowautomatisering.
 • Opslagbeperkingen: Gratis gebruikers hebben beperkte opslagruimte, wat problemen kan veroorzaken bij het beheren van grote hoeveelheden gegevens.

2. Zoho CRM

Zoho CRM biedt een gratis versie voor kleine teams. Het omvat basisfuncties voor leadbeheer, e-mailintegratie en rapportage. Zoho staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en schaalbaarheid, wat het aantrekkelijk maakt voor groeiende bedrijven.

Voordelen van Zoho CRM

 • Schaalbaarheid: Zoho CRM kan meegroeien met je bedrijf, van een klein team tot een grotere organisatie.
 • E-mailintegratie: Het biedt uitstekende e-mailintegratie waarmee je e-mails rechtstreeks vanuit het CRM-systeem kunt beheren.

Nadelen: van Zoho CRM

 • Beperkte gratis versie: De gratis versie heeft beperkingen op het aantal gebruikers en functies, wat van invloed kan zijn op grotere teams.
 • Leercurve: Sommige gebruikers hebben gemeld dat Zoho CRM een leercurve heeft vanwege zijn uitgebreide functionaliteit.

3. Freshsales

Freshsales, ontwikkeld door Freshworks, biedt een gratis plan voor startups en kleine bedrijven. Het biedt leadbeheer, e-mailtracking en integraties met andere tools zoals Gmail. Het is een solide keuze voor bedrijven die net beginnen met CRM.

Voordelen Freshsales:

 • Eenvoudig in gebruik: Freshsales staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, wat het een goede keuze maakt voor beginners.
 • Beginnersvriendelijk: Het gratis plan is ideaal voor startende bedrijven met beperkte budgetten.

Nadelen Freshsales:

 • Beperktere functies: Het gratis plan heeft minder geavanceerde functies dan de betaalde versies, wat kan resulteren in beperkte mogelijkheden voor groei.
 • Mogelijke integratiebeperkingen: Afhankelijk van je zakelijke behoeften kunnen sommige integraties ontbreken in het gratis plan.

Beste CRM systeem voor jou

Hoewel deze gratis CRM systemen indrukwekkende functies bieden, is het belangrijk op te merken dat ze vaak beperkt zijn in vergelijking met betaalde oplossingen zoals Microsoft Dynamics 365. Gratis CRM’s hebben meestal gebruikers- of opslagbeperkingen en missen geavanceerde functies zoals workflowautomatisering en diepgaande rapportage.

Om te bepalen welk CRM systeem het beste bij jouw bedrijf past, is het essentieel om je specifieke behoeften en groeipotentieel in overweging te nemen. Dit is waar ACI, een gecertificeerde Microsoft Dynamics CRM 365 partner, van pas komt. Onze expertise in CRM-oplossingen kan jouw bedrijf helpen de juiste keuze te maken.

Vraag nu jouw gratis Demo aan

Wil je ontdekken hoe Microsoft Dynamics 365 CRM jouw bedrijf kan transformeren? Vraag vandaag nog een gratis demo aan bij ACI.

Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden bij het kiezen en implementeren van de ideale CRM-oplossing voor jouw behoeften. Met ACI aan jouw zijde, kun je met vertrouwen de juiste CRM-oplossing kiezen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis demo en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen groeien.

Gratis Demo?

Plan een vrijblijvende demo in met onze Microsoft Dynamics 365 CRM-experts.

Anderen bekeken ook

Niets missen over ACI? Volg ons op LinkedIn.